Пропустити навігацію

Безробітним розповіли про пенсійне забезпечення та легальну зайнятість

Спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області взяли участь у семінарах для тимчасово безробітних громадян щодо переваг офіційного оформлення трудових відносин, які відбулись у Козівській, Збаразькій та Бережанській філіях Тернопільського обласного центру зайнятості. Метою таких заходів є донесення до громадян важливості легального працевлаштування  для набуття права на соціальний  захист та гідне пенсійне забезпечення.

На таких семінарах слухачі, які перебувають у пошуках роботи, отримують детальні роз’яснення щодо питань пенсійного забезпечення, переваг легальної трудової зайнятості та негативних наслідків отримання заробітної плати «у конвертах»  для найманих працівників.

         Також, на чергових заняттях, спеціалісти Фонду особливу увагу звернули на чинники, які впливають на розмір майбутньої пенсії та наголосили на зростанні вимог до мінімального страхового стажу. Повідомили, що цьогорічний показник, який визначає право на призначення пенсії за віком у 60 років становить 27 років страхового стажу, але надалі він буде поступово збільшуватись щороку на один рік, поки у 2028 році буде становити 35 років. Фахівці Фонду розповіли присутнім про умови пенсійного забезпечення за віком, можливість укладення договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, необхідні документи  для призначення пенсії та можливість завчасного подання документів для їх правової оцінки.  

        Разом з тим, представники Фонду  розповіли про можливість конролювати дані, які впливають на майбутнє пенсійне забезпечення за допомогою вебпорталу Пенсійного фонду України  та ознайомили з новою послугою «Електронна трудова книжка», яка надає можливість громадянам самостійно переглядати відомості про трудову діяльність, не  виходячи з дому.

Berezhany tsentr zajnyatosti 1024x768 - Безробітним розповіли про пенсійне забезпечення та легальну зайнятість

Kozova tsentr zajnyatosti 2 1024x770 - Безробітним розповіли про пенсійне забезпечення та легальну зайнятість

Zbarazh tsentr zajnyatosti 2 1024x768 - Безробітним розповіли про пенсійне забезпечення та легальну зайнятість

background Layer 1