Пропустити навігацію

Відповіді з питань пенсійного забезпечення отримали жителі області під час виїзного прийому громадян

Відповідно до графіку проведення виїзних прийомів громадян заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Володимир Івахов провів прийом мешканців у Борщівському відділі обслуговування громадян (сервісному центрі) та Більче-Золотецькій сільській раді Борщівського району.

Фахівець Фонду розповів про останні зміни в пенсійному забезпеченні, порядок нарахування пенсій та акцентував увагу громадян на важливості легального працевлаштування, як запоруки отримання належних соціальних виплат та гідного пенсійного забезпечення.

Відвідувачів цікавили умови та вік виходу на пенсію, перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам і можливість скористатись правом на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Володимир Івахов ознайомив присутніх з перевагами отримання інформації через вебпортал Пенсійного фонду України, що надає можливість здійснювати контроль за даними, які можуть впливати на їхні пенсійні права. Він зазначив, що громадяни, які авторизувались в особистому кабінеті користувача за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП) можуть отримувати онлайн-довідки, персональні дані, які впливають на пенсію, зокрема про нарахований страховий стаж, розмір заробітної плати тощо, контролювати роботодавця щодо сплати ним страхових внесків.

IMG c1214bc4ccd7bac92018340568396d44 V 768x1024 - Відповіді з питань пенсійного забезпечення отримали жителі області під час виїзного прийому громадянIMG eff2fca5ae6a2a1c9a4e38d8bc0c3ada V 768x1024 - Відповіді з питань пенсійного забезпечення отримали жителі області під час виїзного прийому громадян

background Layer 1