Пропустити навігацію

На Тернопільщині провели зустрічі з трудовими колективами з питань пенсійного забезпечення

Спеціалісти Пенсійного фонду України в Тернопільській області провели чергові зустрічі з трудовими колективами Борщівського, Чортківського та Підволочиського районів. Метою таких зустрічей передусім є надання громадянам актуальної і кваліфікованої інформації про зміни в пенсійному законодавстві.

У ході спілкування представники Фонду роз’яснили медикам Чортківського і Борщівського районів та працівникам Центрального відділення поштового зв’язку смт. Підволочиськ основні положення пенсійного законодавства, умови виходу на пенсію за вислугою років та звернули увагу на збільшення тривалості страхового стажу, який необхідно мати для виходу на пенсію за віком. Пояснили, що у 2020 році, для отримання пенсії за віком після досягнення 60 років, потрібно мати не менше 27 років страхового стажу та з кожним роком вимога зростатиме на один рік, поки не досягне позначки          35 років. Також представники Фонду поінформували учасників заходу про залежність розміру пенсії від тривалості страхового стажу, величини заробітної плати працівника, з якої сплачувались страхові внески та показника середньої заробітної плати по Україні, який застосовується при обчисленні пенсії. Разом з тим, ознайомили з особливостями пенсійного забезпечення на пільгових умовах, умовами переходу з одного виду пенсії на інший і порядком перерахунку пенсійних виплат працюючим пенсіонерам.

Також, організатори заходу розповіли присутнім про електронні новації Пенсійного фонду України, зокрема мобільний додаток «Пенсійний фонд», за допомогою якого через мобільні пристої громадяни можуть отримати інформацію про заробітну плату, сплачені страхові внески та набутий страховий стаж.

CHortkiv trudovyj 1024x768 - На Тернопільщині провели зустрічі з трудовими колективами з питань пенсійного забезпечення

Pidvolochysk trudovyj 1024x614 - На Тернопільщині провели зустрічі з трудовими колективами з питань пенсійного забезпечення

Borshhiv trudovyj 768x1024 - На Тернопільщині провели зустрічі з трудовими колективами з питань пенсійного забезпечення

background Layer 1