Пропустити навігацію

«Ні – заробітній платі в тіні!»

На підтримку легалізації трудових відносин та недопущення отримання неофіційної заробітної плати фахівці Головного управління Пенсійного фонду Тернопільщини провели на центральних вулицях Кременця, Козови та Бережан флешмоби.

Учасники акції, демонструючи плакати з надписом «Ні – заробітній платі в тіні!» закликали пересічних перехожих не погоджуватись отримувати заробітну плату «в конвертах», а працювати легально та офіційно оформляти трудові відносини, щоб бути впевненими у своєму майбутньому пенсійному забезпеченні. Фахівці Фонду розповіли громадянам, що при розрахунку пенсійної виплати враховується лише той період трудової діяльності за який сплачено єдиний соціальний внесок.

Окрім того, спеціалісти Фонду повідомили небайдужим перехожим, що кожен громадянин має можливість контролювати нарахування заробітної плати за допомогою нової послуги «електронна трудова книжка», зареєструвавшись на вебпорталі Пенсійного фонду України та щомісячно перевіряти, з якої заробітної плати сплачено соціальний внесок.

 Також, організатори заходу розповсюдили серед бажаючих тематичні буклети з питань легальної занятості.

Kremenets fleshmob 1 1024x759 - «Ні – заробітній платі в тіні!»

Kozova fleshmob 768x1024 - «Ні – заробітній платі в тіні!»

Berezhany fleshmob 1 768x1024 - «Ні – заробітній платі в тіні!»

background Layer 1