Пропустити навігацію

Тривають заняття у “Школі майбутнього пенсіонера»

Для надання консультативної допомоги з питань пенсійного законодавства  особам передпенсійного віку спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області провели заняття у  «Школі майбутнього пенсіонера». Чергові заняття відбулися у  Підволочиському, Теребовлянському і Бучацькому відділах обслуговування громадян.

Під час «уроку» майбутні пенсіонери дізнались про порядок   призначення різних видів пенсійних виплат, залежність майбутньої виплати від від офіційної заробітної плати,  умови зарахування періодів трудової діяльності до страхового стажу та вимоги до його мінімального розміру у поточному році. Окрім того, спеціалісти Фонду ознайомили присутніх із факторами, які впливають на розмір пенсії, зокрема величиною заробітної плати та тривалістю страхового стажу. Розповіли, як вирішити проблему з недостатнім стажем для призначення пенсії та надали перелік необхідних документів. Звернули увагу на важливість попередньої перевірки документів, які необхідні для призначення пенсії, щоб вчасно виявити та усунути можливі помилки.  

Водночас, представники Фонду ознайомили учасників заняття з функціонуванням та перевагами нових онлайн-сервісів Пенсійного фонду України: «Пенсійний калькулятор» і «Електронна трудова книжка». Також, запропонували присутнім зареєструватись на вебпорталі Фонду, щоб контролювати повноту та достовірність відображених даних в реєстрі застрахованих осіб у зручний для них час.

Terebovlya shkola 1024x768 - Тривають заняття у “Школі майбутнього пенсіонера»

Buchach shkola 1024x768 - Тривають заняття у “Школі майбутнього пенсіонера»

Pidvolochysk shkola 1024x614 - Тривають заняття у “Школі майбутнього пенсіонера»

background Layer 1