Пропустити навігацію

Про останні зміни в пенсійному забезпеченні у телефонному режимі

Керівництво Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області продовжує надавати фахові роз’яснення  та консультації щодо змін у пенсійному забезпеченні, в умовах карантину. Черговий раз на актуальні запитання громадян, під час прямої телефонної лінії, віповідав начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Ігор Москалик.

Жителі області, які телефонували до Головного управління зверталися з питаннями щодо результатів проведення  травневої індексації пенсій та яким категоріям пенсіонерів проведено перерахунок пенсійних виплат. Начальник Головного управління роз’яснив, що сума підвищення пенсії для кожного пенсіонера розраховується індивідуально і залежить від тривалості страхового стажу та розміру заробітної плати. Також слухачі цікавилися порядком подачі документів для призначення пенсії в період дії карантину та, які ще заплановано перерахунки пенсійних виплат цього року.  

Водночас Ігор Москалик звернув увагу громадян на можливість вирішення більшості питань щодо пенсійного забезпечення, в умовах карантину, за допомогою  вебпорталу Пенсійного фонду України. Також для полегшення доступу до електронних сервісів Фонду з мобільних пристроїв  порекомендув слухачам підключити мобільний додаток «Пенсійний фонд».

Пенсійний фонд України рекомендує людям літнього віку в умовах розповсюдження коронавірусної інфекції мінімізувати соціальні контакти.

Отримати відповіді на нагальні питання щодо призначення, перерахунків та виплати пенсій можливо не виходячи з дому у телефонному режимі, або через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/). 

         Бережіть себе – збережете Україну!

Moskalyk 1024x683 - Про останні зміни в пенсійному забезпеченні у телефонному режимі

background Layer 1