Пропустити навігацію

Захисти себе – працюй легально

«Без легальної заробітної плати – пенсії не будеш мати», «Захисти себе – працюй легально» – з такими гаслами спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України провели флешмоби, під час яких розповіли жителям Борщова, Чорткова, Збаража і Бучача про негативні наслідки неофіційного працевлаштування і заробітної плати «в конвертах».

Організатори флешмобів наголошували перехожим, що лише оформлення трудових відносин у законодавчо встановленому порядку та отримання офіційної заробітної плати є держаною гарантією соціальної захищеності кожного. Зазначили, що згідно з чинним законодавством розмір пенсії залежить від тривалості страхового стажу людини та від величини заробітку, який вона одержувала протягом своєї трудової діяльності. Також, звернули увагу, що з      01 січня 2020 року при виході на пенсію за віком необхідно мати не менше 27 років страхового стажу і з кожним роком ця вимога зростатиме, доки у 2028 році досягне 35 років.

У ході жвавого спілкування організатори акції роздали пересічним громадянам тематичні інформаційні буклети та розповіли про сервіси вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою яких можна здійснювати постійний контроль за даними, що можуть впливати на соціальний захист та пенсійне забезпечення.

Borshhiv 1 576x1024 - Захисти себе – працюй легально Buchach 1 1024x901 - Захисти себе – працюй легально Zbarazh 1 1024x768 - Захисти себе – працюй легально

background Layer 1