Пропустити навігацію

Захисти себе – працюй легально

«Легальне працевлаштування забезпечує право на пенсію», «Захисти себе – працюй легально» – з такими гаслами спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області провели флешмоби, під час яких розповіли жителям Гусятина, Кременця, Козови і Заліщик про негативні наслідки неофіційного працевлаштування і заробітної плати «в конвертах».

Організатори флешмобів наголошували перехожим, що лише оформлення трудових відносин у законодавчо встановленому порядку та отримання офіційної заробітної плати є державною гарантією соціальної захищеності кожного. Зазначили, що згідно з чинним законодавством розмір пенсії залежить від тривалості страхового стажу людини та від величини заробітку, який вона одержувала протягом своєї трудової діяльності. Також, звернули увагу, що з      01 січня 2021 року при виході на пенсію за віком необхідно буде мати не менше 28 років страхового стажу і з кожним роком ця вимога зростатиме, доки у 2028 році досягне 35 років.

Під час живого спілкування представники Фонду роздавали бажаючим тематичні буклети з питань легалізації заробітної плати та пропонували зареєструватися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду, щоб надалі у зручний для них час, дистанційно контролювати сплату роботодавцем страхових внесків, необхідних для зарахування періодів роботи до страхового стажу.

Gusyatyn 1 1024x768 - Захисти себе – працюй легально Zalishhyky 1 1024x768 - Захисти себе – працюй легально kozova 1 768x1024 - Захисти себе – працюй легальноKremenets 1 768x1024 - Захисти себе – працюй легально

background Layer 1