Пропустити навігацію

Спеціалісти Головного управління розповіли громадянам про негативні наслідки нелегальної зайнятості

Одним із головних напрямків роботи спеціалістів Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області є донесення до жителів області інформації щодо негативних наслідків неофіційного працевлаштування  для соціального захисту і пенсійного забезпечення громадян. З цією метою фахівці сервісних центрів організували та провели флешмоби для жителів Чортківського, Бучацького, Збаразького і Борщівського районів.

В ході заходу, представники Фонду поінформували присутніх про переваги  легальних трудових відносин та попередили,  що тіньова зайнятість є позбавленням права на зарахування страхового стажу, який необхідний для пенсійного забезпечення. Розповіли про зміни в пенсійному законодавстві, мінімальний страховий стаж для виходу на пенсію за віком у 2021 році та повідомили як можна «докупити» страховий стаж, якого не вистачає, уклавши договір добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.   

Разом з тим, під час заходу фахівці сервісних центрів роздали бажаючим тематичні буклети з питань легалізації заробітної плати та запропонували зареєструватися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, за допомогою якого кожна застрахована особа самостійно може контролювати сплату єдиного соціального внеску роботодавцем за неї.

Borshhiv 1 1024x1003 - Спеціалісти Головного управління розповіли громадянам про негативні наслідки нелегальної зайнятості Buchach 1 1024x854 - Спеціалісти Головного управління розповіли громадянам про негативні наслідки нелегальної зайнятості Zbarazh 1 1024x768 - Спеціалісти Головного управління розповіли громадянам про негативні наслідки нелегальної зайнятості

background Layer 1