Пропустити навігацію

Відповіді на актуальні запитання громадян під час проведення прямих телефонних ліній

Для того щоб громадяни мали можливість отримати консультації щодо пенсійного забезпечення дистанційно спеціалісти Гусятинського, Кременецького, Козівського та Заліщицького сервісних центрів провели прямі телефонні лінії.

Фахівці Фонду роз’яснили дозвонювачам залежність розміру пенсії від легальної заробітної плати та зарахованого страхового стажу. Зазначили, що з 1 січня 2021 року вимога до страхового стажу становить не менше ніж 28 років, а величина мінімального соціального внеску, при сплаті якого особі зараховується повний місяць – 1320 грн. Також, представники Фонду відповіли на запитання щодо перерахунку пенсійних виплат з січня поточного року непрацюючим пенсіонерам, які досягли віку 65 років і мають тривалий страховий стаж, можливості добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та умови виходу на пенсію по інвалідності.

Окрім того, спеціалісти Головного управління повідомили дозвонювачам про переваги користування вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду України та ознайомили з мобільним додатком «Пенсійний фонд», який надає можливість зручного доступу громадянам до електронних сервісів Фонду з мобільних пристроїв.

Gusyatyn 3 768x1024 - Відповіді на актуальні запитання громадян під час проведення прямих телефонних ліній Zalishhyky 2 1024x768 - Відповіді на актуальні запитання громадян під час проведення прямих телефонних ліній Kozova 1 768x1024 - Відповіді на актуальні запитання громадян під час проведення прямих телефонних ліній Kremenets 2 768x1024 - Відповіді на актуальні запитання громадян під час проведення прямих телефонних ліній

background Layer 1