Пропустити навігацію

Фахівці Фонду роз’яснюють жителям області, як захистити свої трудові права

Одним із пріоритетних напрямків діяльності Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області є донесення до громадян інформації щодо необхідності офіційного працевлаштування для захисту своїх трудових прав та пенсійного забезпечення у майбутньому. З цією метою представники Фонду організували та провели флешмоби для жителів Борщівського, Чортківського, Збаразького та Бучацького районів.

Під час флешмоб-акцій спеціалісти Фонду розповіли учасникам заходу про негативні наслідки отримання заробітної плати «в конвертах» та зазначили, що лише офіційне працевлаштування є основою соціального захисту та пенсійного забезпечення громадян. Звернули увагу на залежність права на призначення пенсії від офіційної заробітної плати, тривалості страхового стажу і сплати страхових внесків у розмірі, не меншому за встановлений законодавством мінімальний, який з 01 січня становить 1320 грн. Також, фахівці Фонду повідомили про зростання у поточному році вимог чинного законодавства до мінімального страхового стажу для отримання права на призначення пенсії за віком.

Поряд з тим, спеціалісти Головного управління розповіли громадянам про електронні сервіси Пенсійного фонду України та повідомили, що всі користувачі вебпорталу в режимі онлайн можуть одержувати інформацію про нараховану заробітну плату та сплачені страхові внески, а також контролювати дані, що впливають на розмір майбутньої пенсії. 

fleshmob Borshhiv 1024x766 - Фахівці Фонду роз’яснюють жителям області, як захистити свої трудові права fleshmob Zbarazh 1024x768 - Фахівці Фонду роз’яснюють жителям області, як захистити свої трудові праваfleshmob CHortkiv 768x1024 - Фахівці Фонду роз’яснюють жителям області, як захистити свої трудові права

background Layer 1