Пропустити навігацію

Легальна заробітня плата забезпечить ваше майбутнє!

Актуальною темою на сьогодні є легальна зайнятість, та які наслідки має неофіційне працевлаштування у майбутньому. Про це спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України інформували жителів Борщова, Чорткова, Збаража та Бучача під час флешмоб-акції.

Метою таких заходів є пояснення того, що погоджуючись на нелегальні трудові відносини людина свідомо позбавляє себе прав на соціальні гарантії сьогодні та гідної пенсії – у майбутньому. Спеціалісти Головного управління спонукають громадян до легального працевлаштування, адже заробітна плата в «тіні» чи  в «конвертах» не дає жодних гарантій для працівників тієї чи іншої структури. Людина, яка таким чином отримує плату за роботу, яку виконує офіційно вважається непрацюючою.

Фахівці Фонду під час флешмоб-акції вручали буклети про легальну зайнятість всім зацікавленим громадянам і наголошували на позитивних наслідках оформлення своїх трудових відносин.

Адже з 1 січня 2021 року громадянам, для призначення пенсії за віком, необхідно мати 28 років страхового стажу, тобто в порівнянні з минулим роком, вимога зросла на 1 рік. І ця величина продовжуватиме зростати до 28 року, доки не становитиме 35 років.

Borshhiv 2 1024x766 - Легальна заробітня плата забезпечить ваше майбутнє! Buchach fleshmob 768x1024 - Легальна заробітня плата забезпечить ваше майбутнє!

background Layer 1