Пропустити навігацію

Консультації та роз’яснення з питань пенсійного забезпечення під час виїзних прийомів громадян!

Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області співпрацює із об’єднаними територіальними громадами, де відкрито близько п’ятдесяти віддалених робочих місць для спеціалістів Фонду. Систематично, відповідно до укладених графіків, фахівці Головного управління проводять там прийом громадян, надають роз’яснення та консультації. Така форма обслуговування допомагає мешканцям навколишніх сіл отримати необхідні консультації та вирішити пенсійні питання за місцем проживання, не звертаючись особисто до сервісних центрів.

На запитання громадян щодо перерахунку пенсій для працюючих пенсіонерів з 01.04.2021, зміни прожиткового мінімуму та розміру мінімальної пенсії з 01.07.2021, як змінити спосіб отримання пенсії із поштових відділень на банківські установи, які переваги використання електронного пенсійного посвідчення, від чого залежить розмір пенсійної виплати та який необхідний стаж для виходу на пенсію за віком у 2021 році, відповідала під час виїзного прийому в Товстенській ОТГ – перший заступник начальника Головного управління Алла Якубовська.

У ході спілкування Алла Якубовська наголосила жителям громади на можливості отримання необхідної інформації дистаційно, зокрема, через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України та СМС-інформування. Разом з тим, акцентувала увагу на запланованому із 01.06.2021 поетапному впровадженні електронної форми листків непрацездатності сформованих на підставі медичних висновків про тимчасову непрацездатність.

1 1 - Консультації та роз’яснення з питань пенсійного забезпечення під час виїзних прийомів громадян!2 1 - Консультації та роз’яснення з питань пенсійного забезпечення під час виїзних прийомів громадян!

background Layer 1