Пропустити навігацію

Студентам коледжу – про особливості пенсійного забезпечення та сучасні електронні послуги Пенсійного фонду України

З метою ознайомлення молодих людей із засадами пенсійного законодавства, перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Алла Якубовська, провела зустріч із студентами Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола.

Представник Фонду розповіла студентам про основні напрямки діяльності органів Пенсійного фонду України та ознайомила з роботою структурних підрозділів Головного управління. Акцентувала увагу на визначальній ролі страхового стажу для реалізації права на пенсійне забезпечення, порадила молодим людям неодмінно оформляти трудові відносини офіційно. Звернула увагу студентів на те, що необхідно вже зараз турбуватися про майбутнє, адже згідно зі змінами у пенсійному законодавстві, тривалість страхового стажу для виходу на пенсію протягом наступних років збільшуватиметься поки у 2028 році ця величина становитиме 35 років.

Окрім того, Алла Якубовська наголосила на останніх змінах в пенсійному законодавстві щодо впровадження електронної форми листків непрацездатності  а також щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі.

Фахівець Головного управління ознайомила присутніх з переліком електронних послуг, які надаються через вебпортал Пенсійного фонду України, зокрема щодо можливості подання звернення за призначенням пенсії, підключення послуги смс-інформування та одержання довідок з QR-кодом. Також розповіла, що кожен бажаючий може за допомогою кваліфікованого електронного підпису, або з використанням логіна та паролю стати користувачем вебпорталу та особисто контролювати сплату за себе роботодавцем страхових внесків, величину страхового стажу та заробітної плати, які будуть враховані при призначенні пенсії.

У ході зустрічі Алла Якубовська відповіла на усі поставленні запитання. Крім цього усі присутні отримали інформаційні буклети на тему пенсійного забезпечення та реєстрації на вебпорталі Пенсійного фонду України.

 

2 2 - Студентам коледжу – про особливості пенсійного забезпечення та сучасні електронні послуги Пенсійного фонду України1 3 - Студентам коледжу – про особливості пенсійного забезпечення та сучасні електронні послуги Пенсійного фонду України

background Layer 1