Пропустити навігацію

Легальна заробітня плата забезпечить ваше майбутнє!

Лише офіційне працевлаштування є запорукою соціальної захищеності. Саме з такою актуальною проблемою сьогодення ознайомлювали мешканців Ланівців, Підволочиська, Теребовлі та Тернополя фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області під час флешмоб-акцій.

Спеціалісти Фонду привернули увагу громадян до того, що погоджуючись на нелегальні трудові відносини людина свідомо позбавляє себе прав на соціальні гарантії сьогодні та гідної пенсії – у майбутньому. Працівник, який отримує зарплату в «конверті» офіційно вважається непрацюючим, адже така заробітна плата в «тіні» не дає жодних гарантій для працівника тієї чи іншої структури. Йому не зараховується страховий стаж, а відповідно – він не отримуватиме пенсію у майбутньому, а також такого працівника можуть звільнити в будь-яку мить без жодних компенсацій.

Фахівці сервісних центрів пропонували співрозмовникам користуватися послугами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України, щоб дистанційно отримувати пенсійні послуги без відвідування сервісних центрів. А також наголошували на тому, що з 1 січня 2021 року громадянам, для призначення пенсії за віком, необхідно мати 28 років страхового стажу, тобто в порівнянні з минулим роком, вимога зросла на 1 рік. І ця величина продовжуватиме зростати до 28 року, доки не становитиме 35 років. 

1 5 1024x767 - Легальна заробітня плата забезпечить ваше майбутнє!

background Layer 1