Пропустити навігацію

На Тернопільщині відкрили чергове віддалене робоче місце для наближення пенсійних послуг

У селі Оліїв, що відноситься до Зборівської об’єднаної територіальної громади, відбулося відкриття віддаленого робочого місця для працівників Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області. У заході взяли участь староста села Володимир Гончаренко, начальник відділу обслуговування громадян № 5 (сервісний центр) Василь Семенина, редактор газети «Зборівська дзвіниця» Оксана Семенина та жителі громади. Створене робоче місце допоможе мешканцям навколишніх сіл отримати необхідні консультації та вирішити пенсійні питання за місцем проживання. 

Під час відкриття фахівці Фонду в області ознайомили присутніх із послугами, що надаватимуться у віддаленому робочому місці, надали роз’яснення майбутнім пенсіонерам щодо підготовки необхідних документів для призначення пенсій, пояснили як залежить стаж, набутий людиною за свою трудову діяльність, від сплати страхових внесків.

Також поінформували громадян щодо проведених у 2021 році перерахунків пенсійних виплат, зокрема про перерахунок з 01 квітня 2021 року для працюючих пенсіонерів та запланований перерахунок із 01 липня 2021 року у зв’язку із зміною прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян, а також про введений з 1 квітня 2021 року принцип екстериторіальності, який застосовується при призначенні та перерахунку пенсій та означає, що особи мають можливість звертатися до сервісних центрів незалежно від місця реєстрації чи проживання.

Разом з тим, спеціалісти Фонду розповіли присутнім про поетапне впровадження з 01.06.2021 електронної форми листків непрацездатності та про облік трудової діяльності працівника в електронній формі.

1 11 - На Тернопільщині відкрили чергове віддалене робоче місце для наближення пенсійних послуг 2 7 - На Тернопільщині відкрили чергове віддалене робоче місце для наближення пенсійних послуг

background Layer 1