Пропустити навігацію

Вирішуйте пенсійні питання за місцем проживання

Фахові консультації та роз’яснення жителі Тернопільщини мають змогу отримати звернувшись до об’єднаних територіальних громад, в яких відкриті віддалені робочі місця для спеціалістів Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області. Створені такі робочі місця допомагають мешканцям навколишніх сіл отримати необхідні послуги та вирішити пенсійні питання за місцем проживання.

         Черговий виїзний прийом громадян для жителів Озернянська об’єднаної територіальної громади провела заступник начальника Головного управління Галина Скрепецька.

Фахівець Фонду надала відповіді на запитання жителів громади щодо зарахування пільгового стажу, віку виходу на пенсію у 2021 році, права на пенсію багатодітних матерів, зарахування до стажу періодів підприємницької діяльності, тощо. Разом з тим, надала роз’яснення майбутнім пенсіонерам щодо підготовки необхідних документів для призначення пенсій, пояснила як залежить стаж, набутий людиною за свою трудову діяльність, від сплати страхових внесків.

Також, Галина Скрепецька поінформувала громадян щодо проведених у 2021 році перерахунків пенсійних виплат, зокрема про перерахунок з 01 квітня 2021 року для працюючих пенсіонерів, та запланований перерахунок із 01 липня 2021 року у зв’язку із зміною прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян, а також про введений з 1 квітня 2021 року принцип екстериторіальності, який застосовується при призначенні та перерахунку пенсій та означає, що особи мають можливість звертатися до сервісних центрів незалежно від місця реєстрації чи проживання.

Разом з тим, спеціалісти Фонду розповіли присутнім про поетапне впровадження з 01.06.2021 електронної форми листків непрацездатності та про облік трудової діяльності працівника в електронній формі.

vyyiznyj - Вирішуйте пенсійні питання за місцем проживання

background Layer 1