Пропустити навігацію

Легальна заробітна плата забезпечить ваше майбутнє!

Надважливою темою сьогодення є легальна зайнятість та наслідки неофіційного працевлаштування для кожного громадянина України у майбутньому. Про це спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України інформували жителів Гусятина, Кременця, Козової та Заліщиків під час флешмоб-акції.

Метою таких заходів є пояснення того, що погоджуючись на нелегальні трудові відносини людина свідомо позбавляє себе прав на соціальні гарантії та гідної пенсії – у майбутньому. Спеціалісти Головного управління спонукають громадян до легального працевлаштування, адже заробітна плата в «тіні» чи  в «конвертах» –  не дає жодних гарантій для працівників тієї чи іншої структури. Людина, яка таким чином отримує плату за роботу вважається непрацюючою, за неї не сплачуються страхові внески, а відповідно – не зараховується страховий стаж.

Фахівці сервісних центрів пропонували співрозмовникам користуватися послугами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України, щоб дистанційно отримувати пенсійні послуги без відвідування сервісних центрів. А також наголошували на тому, що з 1 січня 2021 року громадянам, для призначення пенсії за віком, необхідно мати 28 років страхового стажу, тобто в порівнянні з минулим роком, вимога зросла на 1 рік. І ця величина продовжуватиме зростати до 28 року, доки не становитиме 35 років. 

rrr - Легальна заробітна плата забезпечить ваше майбутнє! fl - Легальна заробітна плата забезпечить ваше майбутнє!

background Layer 1