Пропустити навігацію

Виїзні прийоми – наближення пенсійних послуг до громадян

Вже звичним для працівників Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області є проведення виїзних прийомів громадян в об’єднаних територіальних громадах області. Чергові зустрічі із жителями громад, фахівці Фонду провели в Більче-Золотецькій, Залозецькій, Білобожницькій об’єднаних територіальних громадах, в селі Конюхи Козівської ОТГ та в селі Коцюбинці Васильковецької ОТГ.

Громадян цікавила інформація щодо перерахунку пенсій для працюючих пенсіонерів, змін прожиткового мінімуму та розміру мінімальної пенсії з 1 липня 2021 року, як змінити спосіб отримання пенсії з поштових відділень на банківські установи та який необхідний стаж для виходу на пенсію за віком у 2021 році.

Працівники Головного управління розповіли присутнім про новації в пенсійному законодавстві, зокрема поінформували про впровадження електронної форми листків непрацездатності з 1 червня 2021 року, які сформовані на підставі медичних висновків про тимчасову непрацездатність, а також щодо запровадження електронних трудових книжок.

Також присутні дізнались про сучасні дистанційні форми обслуговування, які пропонує вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України. Громадянам порадили користуватись сучасними електронними сервісами Фонду, щоб завжди бути в курсі важливих питань пенсійного забезпечення, а за виникнення потреби у фахових консультаціях звертатись до спеціалістів за телефонами гарячих ліній.

1 12 - Виїзні прийоми – наближення пенсійних послуг до громадян 7 - Виїзні прийоми – наближення пенсійних послуг до громадян

background Layer 1