Пропустити навігацію

Легальна заробітна плата – ваш соціальних захист

Працівники Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області провели на центральних вулицях Борщова, Чорткова, Збаража та Бучача флешмоб-акції на тему легалізації заробітної плати.

 Інформаційно-роз’яснювальний захід мав на меті привернути увагу громадян до проблем неофіційного працевлаштування та виплат заробітної плати «в конвертах».

Фахівці  за допомогою плакатів нагадали громадянам про необхідність легального працевлаштування та неприпустимості працевлаштування без оформлення з роботодавцем трудових відносин.

Окрім того, працівники Фонду поінформували громадян щодо запровадження електронних трудових книжок, а також про впровадження електронної форми листків непрацездатності з 1 червня 2021 року, які сформовані на підставі медичних висновків про тимчасову непрацездатність.

Перехожі отримали буклети про переваги легальної зайнятості,  в яких роз’яснено, що саме офіційно працевлаштована особа має право на соціальні виплати. Це і оплата лікарняного, отримання допомоги по безробіттю, допомоги по вагітності і пологах.

fleshmob - Легальна заробітна плата – ваш соціальних захист

background Layer 1