Пропустити навігацію

Участь в засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах державного сектору економіки в режимі онлайн

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Ігор Москалик прийняв участь у засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах державного сектору економіки в режимі онлайн. Захід проводився під головуванням Премєр-міністра України Дениса Шмигаля.

У заході взяли участь Перший віце-прем’єр-міністр — Міністр економіки Олексій Любченко (голова Міжвідомчої робочої групи), Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, представники Міністерства енергетики, керівництво ДК «Укроборонпром», Фонду державного майна, голови облдержадміністрацій.

Присутні розглянули питання щодо стану заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах державного сектору в окремих галузях економіки та окремих регіонах, а також заходи врегулювання проблем заборгованості.

Як зауважив очільник Уряду, проблема заборгованості із виплати зарплат супроводжує Україну всі роки незалежності, але дуже важливо, щоб вона зменшувалася.

«Питання забезпечення конституційного права працівників на своєчасне одержання заробітної плати за працю має стати важливою складовою державної політики. Планом пріоритетних дій Уряду на 2021 рік визначено завдання щодо законодавчого врегулювання питання посилення захисту прав працівників на своєчасне отримання заробітної плати. І тут немає місця компромісам — зарплата має платитися вчасно і в повному обсязі», — підкреслив Денис Шмигаль.

За результатами засідання вирішено вжити більш активних заходів до суб’єктів господарювання, у яких спостерігається динаміка зростання заборгованості. 

rob grupa - Участь в засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах державного сектору економіки в режимі онлайн

background Layer 1