Пропустити навігацію

Чи оформляєте Ви свої трудові відносини?

Актуальної темою сьогодення залишається детінізація заробітної плати. Тому, у рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань легалізації зайнятості населення спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області провели флешмоби для жителів Бережан, Зборова, Монастириська та Тернополя.

Фахівці Головного управління привернули увагу до проблем легалізації заробітної плати, надали роз’яснення про негативні наслідки тіньових заробітків. Працівник, який отримує зарплату в «конверті» офіційно вважається непрацюючим. Йому не зараховується страховий стаж, а відповідно –  він не матиме право на отримання пенсії у майбутньому,  його можуть звільнити в будь-який час без жодних компенсацій,  у нього немає прав на відпустку,  оплату тимчасової непрацездатності, допомоги по безробіттю та права на соціальне страхування.

Перехожі отримали буклети про переваги легальної зайнятості,  в яких роз’яснено, що саме офіційно працевлаштована особа має право на соціальні виплати.

fleshmob 1 - Чи оформляєте Ви свої трудові відносини?

background Layer 1