Пропустити навігацію

Про важливість офіційного працевлаштування під час флешмоб-акцій

Чимало громадян погоджуються на отримання заробітної плати «в конверті» не оформляючи трудові відносини відповідно до законодавства про працю. Не всі розуміють, що окрім недоодержання коштів бюджетом, самі громадян, не сплачуючи страхові внески –  втрачають страховий стаж, необхідний для призначення пенсії у майбутньому.

З 1 січня 2021 року для призначення пенсії за віком, необхідно мати 28 років страхового стажу, тобто в порівнянні з минулим роком, вимога зросла на 1 рік. І ця величина продовжуватиме зростати до 2028 року, доки не становитиме 35 років.

Тому, спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області постійно проводять ряд інформаційних заходів, спрямованих на інформування громадян про негативні наслідки нелегальної зайнятості. Чергові флешмоб-акції фахівці Фонду провели у Ланівцях, Підволочиську, Теребовлі та Тернополі.

Разом з тим, спеціалісти Головного управління наголошують, що громадяни мають змогу взаємодіяти із Пенсійним фондом України через вебпортал електронних послуг, де є можливість отримувати ряд довідок, подавати запити, документи на автоматичне призначення пенсії, а також,  контролювати сплату внесків роботодавцем та зарахування страхового стажу.

Fleshmob 2 - Про важливість офіційного працевлаштування під час флешмоб-акцій

Fleshmob 3 - Про важливість офіційного працевлаштування під час флешмоб-акцій

background Layer 1