Пропустити навігацію

Жителі Тернопільщини вирішують пенсійні питання в громадах, на віддалених робочих місцях для спеціалістів Головного управління

Фахові консультації та роз’яснення жителі Тернопільщини сьогодні мають змогу отримати звернувшись в територіальні громади, в яких облаштовано віддалені робочі місця для спеціалістів Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області. Створені такі робочі місця допомагають мешканцям громад отримати необхідні послуги та вирішити  питання, що стосуються пенсійного забезпечення за місцем проживання.

         Черговий виїзний прийом громадян для жителів Купчинецької  територіальної громади провів заступник начальника Головного управління Віталій Толуб’як.

Під час виїзного прийому жителям громади було надано відповіді на питання  щодо перерахунків пенсійних виплат із 01 липня 2021 року у зв’язку із зміною прожиткового мінімуму, підвищенням мінімального розміру пенсій по інвалідності внаслідок Чорнобильської катастрофи, зміною способу виплати пенсії, переваг одержання пенсій через банківські установи, порядку проведення перерахунків пенсій працюючим пенсіонерам, переходу з одного виду пенсійної виплати на інший. Також чимало громадян передпенсійного віку звернулися із питанням про підрахунок їх страхового стажу.

Віталій Толуб’як інформував відвідувачів про можливості отримання необхідної їм інформації дистанційно, через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України. Також було дано роз’яснення громадянам- майбутнім пенсіонерам щодо підготовки необхідних документів для призначення пенсій, роз’яснення як залежить стаж, набутий людиною за свою трудову діяльність, від сплати страхових внесків.Novyj tochechnyj rysunok 2 1 1024x765 - Жителі Тернопільщини вирішують пенсійні питання в громадах, на віддалених робочих місцях для спеціалістів Головного управління

background Layer 1