Пропустити навігацію

Чи заробляєте Ви страховий стаж, необхідний для призначення пенсії у майбутньому?

Лише офіційне працевлаштування надає економічні та соціальні гарантії громадянам, серед яких право на відпустку, відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, оплату лікарняного, соціальне страхування від нещасних випадків, але найголовніше – працюючи офіційно та сплачуючи страхові внески – людина отримує страховий стаж необхідний для призначення пенсії у майбутньому.

З 1 січня 2021 року для призначення пенсії за віком, необхідно мати 28 років страхового стажу, тобто в порівнянні з минулим роком, вимога зросла на 1 рік. І ця величина продовжуватиме зростати до 2028 року, доки не становитиме 35 років.

Тому, спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області постійно проводять ряд інформаційних заходів, спрямованих на інформування громадян про важливість оформлення трудових відносин відповідно до законодавства про працю. Чергові флешмоб-акції фахівці Фонду провели у Гусятині, Кременці, Козові, Заліщиках, Борщеві, Чорткові, Збаражі та Бучачі.

Разом з тим, спеціалісти Головного управління наголосили жителям Тернопільщини, що Пенсійний фонд України надає можливість кожній застрахованій особі самостійно контролювали сплату внесків роботодавцем, а відповідно і зарахування страхового стажу – зареєструвавшись на вебпорталі електронних послуг.

 

1 2 - Чи заробляєте Ви страховий стаж, необхідний для призначення пенсії у майбутньому?

2 1 - Чи заробляєте Ви страховий стаж, необхідний для призначення пенсії у майбутньому?

3 1 - Чи заробляєте Ви страховий стаж, необхідний для призначення пенсії у майбутньому?

background Layer 1