Пропустити навігацію

Лише офіційне працевлаштування надає економічні та соціальні гарантії!

Спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області постійно проводять ряд інформаційних заходів, спрямованих на інформування громадян про важливість оформлення трудових відносин відповідно до законодавства про працю. Чергові флешмоб-акції фахівці Фонду провели для жителів Бережан, Зборова та Монастириська.

Працівники Головного управління вкотре наголошували громадянам, що лише офіційне працевлаштування надає економічні та соціальні гарантії, серед яких право на відпустку, відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, оплату лікарняного, соціальне страхування від нещасних випадків, але найголовніше – працюючи офіційно та сплачуючи страхові внески – людина отримує страховий стаж необхідний для призначення пенсії у майбутньому.

З 1 січня 2021 року для призначення пенсії за віком, необхідно мати 28 років страхового стажу, тобто в порівнянні з минулим роком, вимога зросла на 1 рік. І ця величина продовжуватиме зростати до 2028 року, доки не становитиме 35 років.

Разом з тим, спеціалісти Головного управління наголосили жителям Тернопільщини, що Пенсійний фонд України надає можливість кожній застрахованій особі самостійно контролювали сплату внесків роботодавцем, а відповідно і зарахування страхового стажу – зареєструвавшись на вебпорталі електронних послуг.

1 7 - Лише офіційне працевлаштування надає економічні та соціальні гарантії!

2 5 1024x767 - Лише офіційне працевлаштування надає економічні та соціальні гарантії!

background Layer 1