Пропустити навігацію

Легальна заробітна плата — достойна пенсія завтра!

На сьогоднішній день офіційне працевлаштування є запорукою соціальної захищеності кожного з нас. Страховий стаж залежить від періоду сплати страхових внесків до Пенсійного фонду України, а від нього відповідно право особи на той чи інший вид пенсії та розмір її призначення.

Працівники, які отримують заробітну плату в “конверті” є соціально незахищеними. Такі особи в Україні офіційно вважаються непрацюючими, їм не зараховується страховий стаж, а тому вони не матимуть права на отримання пенсії у майбутньому. Саме такі негативні наслідки є від отримання тіньової заробітної плати. Перевірте, чи сплачує роботодавець внески за Вас, адже від цього залежить не тільки розмір пенсії, а й визначені законодавством роки страхового стажу для отримання пенсії.

Під час проведення інформаційних заходів, спрямованих на доведення до відома громадян інформації, щодо негативних наслідків нелегальної зайнятості, працівники Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області, основну увагу місцевого населення зосереджують на проблемах офіційного працевлаштування та легалізації заробітної плати в Україні. Так 26 серпня 2021 року фахівцями Фонду були проведені чергові флешмоб-акції для населення у містах Борщові, Чорткові, Збаражі та Бучачі.

Працівники управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області і надалі будуть проводити заходи спрямовані на соціальний захист людей в нашому регіоні.

fleshmob 26 08 - Легальна заробітна плата — достойна пенсія завтра!

background Layer 1