Пропустити навігацію

Студентам про важливість легальної зайнятості

З метою всебічного висвітлення діяльності Пенсійного фонду України та формування потрібної бази знань, працівники Фонду провели зустріч із студентами  Бучацького коледжу Подільського державного аграрно-технічного університету.

Під час заходу спеціалісти ознайомили студентів з інформацією щодо зміни страхового стажу з 1 січня 2021 року. Відтепер для призначення пенсії за віком, необхідно мати 28 років страхового стажу і ця величина продовжуватиме зростати до 2028 року, доки не становитиме 35 років. Фахівці Фонду, для кращого розуміння студентами чинного законодавства, роз’яснили, що таке страховий стаж, мінімальний розмір заробітної плати, єдиний соціальний внесок та який їхній вплив на розмір майбутньої пенсії. Вони доступно та зрозуміло розповіли про залежність права на пенсійне забезпечення від набуття страхового стажу.

Окрім того, під час спілкування представники відділу обслуговування громадян у місті Бучач ознайомили студентів з перевагами легальної зайнятості та наголосили на важливості укладення трудових угод з роботодавцями під час прийняття на роботу.

 Спеціалісти Фонду також поінформували усіх присутніх про переваги використання сервісів вебпорталу Пенсійного фонду України.

buchach zustrich z studentamy - Студентам про важливість легальної зайнятості

background Layer 1