Пропустити навігацію

Про результати аудиторських досліджень в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Тернопільській області за І квартал 2020 року

У І кварталі 2020 року заплановано та проведено внутрішній аудит на тему: “Оцінка правильності та своєчасності призначення пенсій та проведення їх перерахунків, обліку переплат пенсій, повноти охоплення заходами стягнення надміру виплачених коштів, списання переплат пенсій, призначення (поновлення) та виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам”.

Внутрішній аудит проводився у двох структурних підрозділах Головного управління – управлінні застосування пенсійного законодавства та управлінні з питань виплати пенсій. Порушення виявлено в обох структурних підрозділах.

У ході проведення внутрішнього аудиту виявлено 49 нефінансових порушень, зокрема:

– невірно визначено страховий або спеціальний стаж – 17 випадків;

– порушення термінів винесення рішень по заявах на призначення/перерахунок пенсій – 25 випадків;

– відсутні скановані документи – 1 випадок;

– невірно внесено дату працевлаштування згідно довідки ОК-5 – 4 випадки;

– не зареєстровано рішення про утримання надміру виплачених сум пенсій у журналі – 2 випадки.

Також, встановлено 10 фінансових порушень на загальну суму 5696,8 грн., з яких:

– 8 порушень – недоплати пенсій на загальну суму 537,7 грн.;

– 2 порушення – переплати пенсій на загальну суму 5159,1 грн.

Протягом І кварталу 2020 року усунуто 5 фінансових порушень на загальну суму 349,2 грн., які були виявлені у ході проведення аудиту в цьому році.

Станом на 01.04.2020 не усунуто виявлених порушень (поточного року): 

– 49 нефінансових порушень;

– порушень, що не призвели до втрат (недоплати пенсій) в сумі 188,5 грн.;

– втрат фінансових та матеріальних ресурсів (переплати пенсій) в сумі  5159,1 грн.

За результатами проведеного внутрішнього аудиту складено 1 аудиторський звіт. Надано 5 рекомендацій, які прийняті до виконання. Станом на 01.04.2020 термін виконання рекомендацій не настав. Головним управлінням видано 1 наказ про результати внутрішнього аудиту.

У І кварталі 2020 року головний спеціаліст відділу внутрішнього аудиту брав участь у проведені попередньої перевірки фактів, викладених у заяві громадянина Чорнобая С.Д., щодо можливих неправомірних дій зі сторони посадових осіб Кременецького об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області при розгляді питання про призначення йому пільгової пенсії.

background Layer 1