Пропустити навігацію

Виїзні прийоми – наближення пенсійних послуг до громадян

Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області продовжує співпрацювати з територіальними громадами, в яких створені віддалені робочі місця для спеціалістів Фонду. Створення віддаленого робочого місця та проведення виїзного прийому громадян допомагає мешканцям громад отримати необхідні послуги та вирішити актуальні питання, що стосуються пенсійного забезпечення за місцем проживання та роботи.

Черговий виїзний прийом громадян для жителів Трибухівської  територіальної громади провів заступник начальника Головного управління Віталій Толуб’як спільно із заступником начальника управління обслуговування громадян-начальником відділу (сервісний центр №3) Михайлом Бобином.

Під час виїзного прийому жителі громади цікавилися питаннями перерахунків пенсійних виплат з 01 липня 2021 року у зв’язку із зміною прожиткового мінімуму, підвищенням мінімального розміру пенсій по інвалідності постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, зміною способу виплати пенсії, перевагами одержання пенсій через банківські установи, порядку проведення перерахунків пенсій працюючим пенсіонерам.

На особистий прийом також прийшли громадяни, яким право на пенсію наступить незабаром з питаннями щодо порядку підрахунку страхового стажу та переліку необхідних документів для призначення пенсій. Крім надання усних відповідей відвідувачам було роздано інформаційні буклети Пенсійного фонду.

В рамках проведення особистого прийому громадян в Трибухівській територіальній громаді представники Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області зустрілися з жителями села Медведівці  (староста Галина Бабій) та на запрошення директора загальноосвітньої школи
I-II ступенів села Медведівці Мирослави Днесь провели зустріч із трудовим колективом школи. Зустрічі відбулися у форматі запитань — відповідей. Мешканці села звернулись із різними запитаннями щодо пенсійного забезпечення, переходу з одного виду пенсій на інший, обчислення страхового стажу. Працівників закладу освіти цікавили питання роботи вебпоталу Пенсійного фонду України, послуг які можна отримати за його допомогою та порядком обчислення страхового стажу, який необхідний для призначення пенсії. У ході спілкування Віталій Толуб’як наголосив на зручності отримання необхідної інформації дистанційно, зокрема, через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України та СМС-інформування.

Проведення таких зустрічей — можливість надати громадянам кваліфіковані консультації, з’ясувати їх коло проблемних питань щодо діяльності сервісних центрів Пенсійного фонду України та пенсійного законодавства.

vyyizni 2 - Виїзні прийоми – наближення пенсійних послуг до громадян vyyizni - Виїзні прийоми – наближення пенсійних послуг до громадян

background Layer 1