Пропустити навігацію

Телефонний зв’язок – зручна форма взаємодії із населенням

Для зручної взаємодії із громадянами, керівництво та спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області систематично проводять прямі телефонні «гарячі лінії» для надання кваліфікованих консультацій та роз’яснень.

В черговий раз на прямому телефонному зв’язку із жителями Тернопільщини був начальник Головного управління Ігор Москалик.

Додзвонювачів цікавили питання щодо зарахування стажу при здійсненні підприємницької діяльності, призначення пенсії багатодітним матерям, необхідного стажу для оформлення пенсії по інвалідності, зміни способу виплати пенсії, переваг одержання пенсій через банківські установи, порядку проведення перерахунків пенсій працюючим пенсіонерам, переходу з одного виду пенсійної виплати на інший. Разом з тим, громадяни цікавилися можливістю самостійно контролювати роботодавця щодо сплати ним страхових внесків, і як зазначив Ігор Москалик, така можливість є. Адже, зареєструвавшись на вебпорталі Пенсійного фонду України, користувач сервісу може бачити свою заробітну плату, сплату страхових внесків страхувальником та відповідно і зарахування свого страхового стажу.

Також були запитання від жителів Тернопільської області щодо електронних трудових книжок. Відповідно, начальник Головного управління зазначив, що оцифрування цих документів є передумовою для подальшої реалізації автоматичного призначення пенсії (без додаткового звернення) за фактом настання пенсійного віку. Разом з тим, електронна трудова книжка має ряд переваг, адже навіть в разі втрати паперової книжки, дані особи про її трудову діяльність будуть збережені в електронному форматі.

Численні дзвінки громадян свідчать, що пряма телефонна «гаряча лінія» – це зручний спосіб комунікації із Фондом, особливо в період пандемії, адже надає можливість отримати відповіді та кваліфіковані роз’яснення без очікування та черг, не відвідуючи відділи обслуговування громадян особисто.

Moskalyk I.I. - Телефонний зв’язок – зручна форма взаємодії із населенням

background Layer 1