Пропустити навігацію

Трудовим колективам Тернопільщини про чинне пенсійне законодавство

Обізнаність працівників установ, підприємств та організацій у пенсійному законодавстві є запорукою успішної роботи та якісно наданих послуг відвідувачам. Саме тому одним із найважливіших завдань фахівців Головного управління є ознайомлення громадян із основами чинного законодавства про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Ефективним засобом донесення важливої інформації до людей є безпосереднє спілкування спеціалістів Фонду із різноманітними колективами установ, підприємств та організацій Тернопільщини.

Чергові зустрічі фахівців відбулись у трудових колективах Гусятинської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості та Управлінні соціального захисту населення Тернопільської районної державної адміністрації з питань загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Під час зустрічей працівники сервісних центрів надали роз’яснення присутнім щодо основ пенсійного законодавства, порядку дострокового виходу на пенсію на пільгових умовах, залежності розміру пенсії від заробітної плати та набутого страхового стажу.

Спеціалісти Фонду, у ході спілкування з трудовими колективами, звернули увагу на те, що актуальними для всіх працівників досі залишаються введені електронні лікарняні та запроваджений облік їх трудової діяльності у електронній формі, що міститься в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Вони також розповіли присутнім про механізми захисту трудових прав і ризики, пов’язані із нелегальним працевлаштуванням.

Працівники сервісних центрів наголосили присутнім на тому, що громадяни самостійно можуть отримати важливу інформацію, користуючись вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду України. За допомогою електронного цифрового підпису кожен може зареєструватися і здійснити вхід в особистий кабінет, який дає можливість пересвідчитись у достовірності вказаних даних. Зареєстровані користувачі можуть перевірити свій листок непрацездатності, нарахований страховий стаж або ж отримати необхідну довідку з QR-кодом.

Такі сучасні способи ведення електронного документообігу дають можливість вільного доступу громадян до пенсійних послуг, що є більш зручним та відповідає потребам сьогодення.

zustrich - Трудовим колективам Тернопільщини про чинне пенсійне законодавство

background Layer 1