Пропустити навігацію

В Головному управлінні проведено дистанційний тренінг із спеціалістами структурних підрозділів контрольно-перевірочної роботи

Проведення професійних тренінгів для державних службовців територіальних органів Пенсійного фонду України є одним із ефективних методів професійного розвитку. Проведення навчання є необхідною умовою для кращого засвоєння поданого матеріалу спеціалістами, набуття ними теоретичних знань, з метою подальшого впровадження їх в практичній діяльності. Захід організовано з метою підвищення фахового рівня працівників, набуття ними професійних знань та формування необхідних навичок та умінь для практичної роботи, набуття досвіду підсумовувати отриману інформацію, а а також передавати її іншим державним службовцям, застосовувати отриманні знання на практиці, здійснювати обмін досвідом між державними службовцями під час виконання поставлених завдань тощо.

Такий дистанційний тренінг на тему: “Результати роботи підрозділів контрольно-перевірочної роботи за 8 місяців 2021 року та пріоритетні напрями діяльності”, проведено 21 вересня 2021 року для 32 спеціалістів управління контрольно-перевірочної роботи, відповідно до плану, затвердженого керівником установи та на виконання наказу Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області від 01 вересня 2021 року № 241-О “Про проведення тренінгів з працівниками Головного управління”.

Відкривала семінар-навчання державних службовців перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області – Алла Якубовська. Вона зауважила, що державні службовці мають не лише якісно засвоїти навчальний матеріал, а й вміти застосувати набуті знання під час виконання своїх посадових обов’язків. Також вона наголосила присутнім на якості проведення контрольних заходів, термінах їх проведення так як їх результати безпосередньо впливають на розмір пенсійного забезпечення. Алла Якубовська, зауважила, що необхідно здійснювати роботу в цьому напрямі на належному професійному рівні, а керівнику управління – постійно контролювати їх виконання.

Проводила дистанційний тренінг начальник управління контрольно-перевірочної роботи – Ольга Бревус. Під час навчання вона зосередила увагу присутніх на наступних питаннях, а семе: підставах для здійснення планових та позапланових контрольних заходів; правильності оформлення актів перевірок; переліку суб’єктів господарювання яких віднесено до високого та середнього ступенів ризику для включення їх в план перевірок на 2022 рік; критеріях за якими оцінюють ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та визначається періодичність проведення планових перевірок; виплати пенсії у разі якщо встановлена дата виплати припадає на святковий день; контрольних заходів передбачених у підсистемі “Контрольно-перевірочна робота”, а також можливостей створювати картки у цій підсистемі тощо.

Внутрішній тренер інформувала присутніх про результати проведеної роботи структурними підрозділами управління контрольно-перевірочної роботи за січень – серпень 2021 року. В ході навчання детально розглянуто актуальні питання діяльності управління, проаналізовано навантаженість та ефективність роботи фахівців управління контрольно-перевірочної роботи. Захід завершився підведенням підсумків тренінгу, а саме, здійсненням контролю за отриманими слухачами знань шляхом проведення тестування за допомою Google Форми.

Також було проведено анкетування присутніх, де кожен державний службовець міг висловити бачення, щодо проведення заходів у такому форматі. Варто відзначити, що тестування за підсумками правового всеобучу усі 32 спеціалісти пройшли успішно. Проведений тренінг, за результатами анкетування є ефективним і в майбутньому дасть позитивні результати.

1navchannya KPR - В Головному управлінні проведено дистанційний тренінг із спеціалістами структурних підрозділів контрольно-перевірочної роботи

background Layer 1