Пропустити навігацію

Про актуальні питання пенсійного забезпечення – під час зустрічей із трудовими колективами

Працівники Головного управління продовжують інформаційно-роз’яснювальну роботу із різними колективами установ,  організацій та підприємств Тернопільщини. Роботодавці та їх співробітники повинні бути обізнаними у чинному пенсійному законодавстві для успішної та якісної роботи.

Вчергове відбулись зустрічі фахівців Фонду з трудовими колективами у Бережанській районній філії Тернопільського обласного центру зайнятості та Більче-Золотецькій територіальній громаді з питань пенсійного забезпечення.

Під час зустрічей співробітники сервісних центрів надали роз’яснення присутнім щодо оформлення анкети застрахованих осіб для Реєстру застрахованих осіб, залежності розміру пенсії від заробітної плати та набутого страхового стажу, загальнообов’язкового державного пенсійного страхування і порядку подачі необхідних документів для автоматичного призначення пенсії.

У ході спілкування з колективами, спеціалісти Фонду детально роз’яснили присутнім інформацію щодо введеного обліку трудової діяльності в електронній формі, який можна перевірити в Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування та ризиків, пов’язаних із нелегальним працевлаштуванням.

Крім того, працівники сервісних центрів ознайомили трудові колективи із електронними послугами, які надає веб-портал Пенсійного фонду України. Фахівці Головного управління головну увагу присутніх зосередили на онлайн-сервісах «Автоматичне призначення пенсії за віком». Цією послугою може скористатися кожен через особистий електронний кабінет на веб-порталі електронних послуг. Такий сервіс дозволяє кожному надати необхідні для призначення пенсії документи завчасно, до настання пенсійного віку. Фахівці також повідомили присутнім, що обов’язковою умовою автоматичного призначення пенсійних виплат є наявність на дату набуття відповідного права електронних відомостей про трудову діяльність. 

Користуючись веб-порталом Пенсійного фонду України ви маєте можливість отримувати послуги не відвідуючи сервісних центрів і не виходячи з дому. В сучасному світі наявність таких онлайн-сервісів дає можливість кожному з легкістю подбати про своє майбутнє.

berezhany borshhiv - Про актуальні питання пенсійного забезпечення – під час зустрічей із трудовими колективами

background Layer 1