Пропустити навігацію

Молодь має право мати гідне майбутнє!

21 вересня 2021 року у конференц-залі  Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області відбулася чергова зустріч із студентами Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола. Бесіду для слухацької аудиторії провели перший заступник начальника Алла Якубовська та заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування  інформаційних систем та електронних реєстрів Петро Кузьмин. Запрошені мали можливість почути інформацію яка безпосередньо стосується діяльності структурних підрозділів Фонду.

Молодь на даний час активно цікавиться інноваціями у сфері державного управління, інформаційного суспільства, електронного урядування, тому основну увагу присутніх було зосереджено на послугах які сьогодні доступні кожному з них через веб-портал  Пенсійного фонду України. Слухацьку аудиторію ознайомили із основними нормами чинного законодавства України, які регулюють відносини у сфері пенсійного страхування. Студенти мали можливість також почути інформацію про набуття страхового стажу, чинників від яких він залежить та розміру пенсії який вони зможуть отримати в майбутньої. Алла Якубовська зосередила увагу присутніх на можливості добровільної участі кожного з них в системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Вона відзначила, що отримуючи заробітну плату в “конвертах” кожен з них свідомо позбавляє себе соціального захисту з боку держави. Набуття страхового стажу та гідна заробітна плата в сучасних умовах –  головне для категорії працюючих у майбутньому.

Петро Кузьмин продемонстрував присутнім роботу веб-порталу Пенсійного фонду України та пояснив як за його допомогою отримати ряд послуг, без відвідування відділів обслуговування громадян (сервісних центрів). Він зосередив увагу слухачів на головних елементах особистого кабінету. Користувачі самостійно можуть зареєструватися на відвідування структурного підрозділу Фонду, отримати відомості про трудову діяльність, дані з реєстру застрахованих осіб і з Єдиного реєстру страхувальників, з електронного реєстру листків непрацездатності, а також надіслати заяву на призначення пенсії, скористатися пенсійним калькулятором тощо.

Також доповідачі ознайомили слухацьку аудиторію із мобільним додатком від “Пенсійного фонду України”, який кожен з них може завантажити в свій мобільний телефон та користуватися ним в повсякденному житті. Присутні подякували за проведення таких зустрічей, адже кожному з них не залежно від віку та соціального статусу важливо знати про свої права на отримання соціальних гарантій з боку держави.

1 gal. koledzh - Молодь має право мати гідне майбутнє!

2 gal. koledzh - Молодь має право мати гідне майбутнє!

background Layer 1