Пропустити навігацію

Студентам фахового коледжу Західноукраїнського національного університету про головні послуги вебпорталу Пенсійного фонду України

В черговий раз тернопільські студенти зустрілися із фахівцями Головного управління Пенсійного Фонду.

Перший заступник начальника Головного управління  Пенсійного фонду України в Тернопільській області Алла Якубовська ознайомила студентів з послугами, які надаються Фондом, порядком набуття страхового стажу та правом громадян на пенсійні виплати. Звернула увагу на формування бюджету Пенсійного фонду та  його складових. Зосередила увагу студентів «Фахового коледжу економіки, права та інформаційних технологій Західноукраїнського національного університету» на важливості легальної зайнятості. Кожен має пам’ятати, що отримання нелегальних доходів, так званої заробітної плати в «конвертах», позбавляє соціальних гарантій з боку держави.

 Алла Якубовська наголосила, що починаючи свій трудовий шлях молодь обов’язково має ознайомитися із ризиками, які несе за собою поняття «неофіційне працевлаштування».

Начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів Олександр Томчук роз’яснив та наочно показав студентам як працює вебпортал електронних послуг і мобільний додаток Пенсійного фонду України та ознайомив їх з перевагами використання цих ресурсів. Перевага полягає в тому, що зареєстровані користувачі мають можливість отримати ряд послуг, зокрема, подати заяви, отримати довідки з QR-кодом, записатись на особистий прийом, подати заяву на автоматичне призначення пенсії, а найважливіше – такі особи мають змогу контролювати сплату страхових внесків роботодавцем та зарахування свого страхового стажу.

Зустрічі із студентською молоддю в Головному управлінні проводяться з метою правового інформування та формування у молодого покоління усвідомлення необхідності офіційного працевлаштування. Адже кожному з них не залежно від віку та соціального статусу важливо знати про свої права та соціальні гарантії з боку держави.

Студенти коледжу подякували фахівцям за надану корисну та цікаву інформацію  та зазначили, що під час цього заходу дізнались багато корисного не лише для себе, а й для рідних та близьких.

1 23 - Студентам фахового коледжу Західноукраїнського національного університету про головні послуги вебпорталу Пенсійного фонду України

background Layer 1