Пропустити навігацію

Відбулось практико-орієнтовне навчання для тернопільських студентів

У черговий раз фахівці Головного управління приєдналися до зустрічі із студентами. На сьогодні це були студенти 2 курсу освітньої програми «Публічне управління та адміністрування» Західноукраїнського національного університету.

Під час бінарної лекції на тему «Соціальне забезпечення населення»  із молоддю спілкувалися заступник начальника Головного управління Віталій Толуб’як та начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів Олександр Томчук.

Віталій Толуб’як ознайомив присутніх із структурою, завданнями та діяльністю Головного управління. Також наголосив на негативних чинниках, до яких призводять нелегальна зайнятість та виплата заробітних плат у «конвертах». Студенти — це майбутні працівники, які повинні розуміти, що лише офіційне працевлаштування забезпечує надійний соціальний захист, а саме: виплату заробітної плати не меншої ніж мінімальний її розмір, право на відпустку, відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, оплату лікарняних, допомогу у зв’язку з безробіттям тощо.

Олександр Томчук розповів про можливості вебпорталу Пенсійного фонду України та наочно продемонстрував як за допомогою нього можна взаємодіяти із Пенсійним фондом України. Користувачі (застраховані особи) можуть зареєструватися та отримати ряд послуг, зокрема, подати заяву на автоматичне призначення пенсії, отримати довідки з QR-кодом, які є аналогами паперових документів, записатись на особистий прийом до керівництва та вирахувати розмір майбутньої пенсійної виплати. Він також зауважив, що на  сьогоднішній день активно проводиться робота щодо оцифрування трудових книжок осіб для їх подальшого зберігання у базі даних Фонду в електронному форматі.

Окрім цього, слухацьку аудиторію також ознайомили із мобільним додатком «Пенсійний фонд», який кожен може завантажити на мобільний телефон та користуватися ним в повсякденному житті.

ZUNU - Відбулось практико-орієнтовне навчання для тернопільських студентівZUNU 2 1024x576 - Відбулось практико-орієнтовне навчання для тернопільських студентів ZUNU 3 - Відбулось практико-орієнтовне навчання для тернопільських студентів

background Layer 1