Пропустити навігацію

Про пенсійне страхування та електронні сервіси вебпорталу Пенсійного фонду України – трудовим колективам Тернопільщини

Чергові зустрічі фахівці відділів обслуговування громадян (сервісних центрів) № 1 міста Бережани та № 9 міста Теребовлі провели для трудових колективів Микуленецького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Микулинецької селищної ради та Нараївської територіальної громади.

Працівники Головного управління надали роз’яснення щодо умов призначення різних видів пенсій, змін в чинному законодавстві щодо пенсійного страхування та переваг одержання пенсійних виплат через банківські установи.

Освітянам розповіли про призначення пенсії за вислугу років та особливості обчислення педагогічного стажу. Документи для її призначення можна завчасно перевірити та при необхідності витребувати підтверджуючі довідки.

Також повідомили, що розмір майбутньої пенсії залежить від величини нарахованої заробітної плати, з якої сплачено страхові  внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та тривалості страхового стажу.

Трудовим колективам було роз’яснено порядок входу на Портал електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою кваліфікованого електронного підпису або з використанням будь-якої банківської картки (GOV ID – інтегрована система електронної ідентифікації).

Також їх ознайомили з діючими електронними сервісами Фонду, серед яких «Електронна трудова книжка», «Пенсійний калькулятор», «Автоматичне призначення пенсії» та розповіли про переваги їх використання.

Разом з тим, особам, які невдовзі мають стати пенсіонерами повідомили, що подання до органів Пенсійного фонду України сканкопії трудової книжки для її оцифрування дає можливість призначення пенсії в автоматичному режимі. За умови попереднього подання майбутнім пенсіонерам відповідної анкети-заяви Фонд здійснює призначення пенсії на момент досягнення пенсійного віку автоматично, без потреби особистого звернення до сервісних центрів та додаткового подання паперових документів.

Такий формат документа про трудову діяльності працівника – це вимога сучасного інформаційного суспільства, захист персональних даних та спрощення доступу кожного з них до отримання послуг за європейськими стандартами.Novyj tochechnyj rysunok 2 - Про пенсійне страхування та електронні сервіси вебпорталу  Пенсійного фонду України – трудовим колективам Тернопільщини

background Layer 1