Пропустити навігацію

Відбулися чергові зустрічі з населенням Тернопільщини

У рамках інформаційно-роз’яснювальної роботи спеціалісти відділів обслуговування громадян (сервісних центрів) провели зустрічі з місцевими жителями селища міського типу Гусятина та села Мильне Залозецької територіальної громади.  

Фахівці Фонду ознайомили громадян з видами пенсійних виплат, залежністю розміру пенсії від заробітної плати та страхового стажу, порядку його обчислення; умовами виходу на пенсію за віком, по інвалідності та за вислугою років. Також наголосили, що вони мають можливість вийти на пенсію за віком після досягнення 63 років, коли для її призначення потрібен менший страховий стаж. Для прикладу —  якщо у 2022 році особі виповниться 63 роки — їй необхідно мати щонайменше 19 років такого стажу. Спеціалісти Головного управління звернули увагу на те, що готуватися до призначення пенсії потрібно завчасно. Для початку — ретельно переглянути наявні записи у своїй трудовій книжці та в разі виявлення неточностей чи неправильної інформації у ній, звернутися до підприємства, установи, організації чи архівних установ для отримання довідок, які підтвердять такий період роботи.

Спілкуючись з місцевими пенсіонерами була обговорена своєчасність виплати пенсії через поштове відділення ТД АТ «Укрпошта». Фахівці Фонду наголосили, що кожен може отримувати пенсію, відкривши банківський рахунок і змінивши спосіб отримання пенсійних виплат з поштового відділення на банківську установу. Також пенсіонерам повідомили, що зарахування коштів на пенсійні рахунки в банківських установах відбувається не пізніше наступного дня після проведення фінансування Пенсійним фондом України.

Разом з тим спеціалісти ознайомили присутніх із електронними послугами вебпорталу Фонду, які дозволяють оперативно та без особистих звернень до відділів обслуговування громадян (сервісних центрів) отримати необхідну інформацію.

Gusyatyn Zboriv zustrich z naselennyam - Відбулися чергові зустрічі з населенням Тернопільщини

background Layer 1