Пропустити навігацію

Фахівці Головного управління надають консультації під час виїзних прийомів

З метою забезпечення доступності для населення послуг Пенсійного фонду України спеціалісти відділів обслуговування (сервісних центрів) провели виїзні прийоми громадян на віддалених робочих місцях. Чергові такі заходи провели в Гусятинській селищній раді, Бучацькій, Мельниця-Подільській, Білецькій та Товстенській територіальних громадах.

Під час виїзних прийомів громадяни цікавилися питаннями щодо проведення перерахунків пенсій з 01 грудня 2021 року та для яких категорій осіб вони передбачені; чинниками, що впливають на розмір пенсії, умовами виходу на пенсію на пільгових умовах працівниками з особливо шкідливими та важкими умовами праці та перевагами одержання пенсійних виплат через банківські установи тощо.

Працюючим особам фахівці надали консультації щодо порядку формування сімейним лікарем електронних листків непрацездатності на основі медичного висновку про тимчасову непрацездатність. Також повідомили, що особа має переглянути вказані у ньому дані, щоб факт  непрацездатності було внесено в Реєстр застрахованих осіб і безпосередній роботодавець міг ознайомитися із ним.

Окрім того, працівники Головного управління поінформували відвідувачів про можливість отримання необхідної інформації дистанційно через вебпортал Пенсійного фонду України. Адже він дає змогу замовити ряд довідок з QR-кодом, перевірити дані електронної трудової книжки, а також розрахувати розмір майбутньої пенсії за допомогою онлайн-сервісу «Пенсійний калькулятор».

1 - Фахівці Головного управління надають консультації під час виїзних прийомів3 - Фахівці Головного управління надають консультації під час виїзних прийомів2 - Фахівці Головного управління надають консультації під час виїзних прийомів

background Layer 1