Пропустити навігацію

Трудовим колективам про актуальні запитання пенсійного забезпечення

Фахівці відділів обслуговування громадян (сервісних центрів) № 3 міста Монастириської та № 12 міста Заліщиків повели зустрічі для трудових колективів Монастириської територіальної громади та Відділу соціального захисту населення Товстенської територіальної громади.

Спеціалісти сервісних центрів ознайомили працівників з основними напрямами діяльності Фонду, переліком послуг, які надаються його структурними підрозділами та головними умовами набуття страхового стажу. Фахівці звернули увагу присутніх на принципи державного пенсійного страхування, серед яких виокремили: рівноправність застрахованих осіб щодо отримання пенсійних виплат та виконання обов’язків стосовно сплати страхових внесків; державні гарантії реалізації працівниками своїх прав та обов’язковість страхування осіб, які працюють на умовах трудового договору (контракту) тощо. 

Працівники Головного управління також повідомили, що розмір майбутньої пенсії повністю залежить від страхового стажу та заробітку з якого сплачуються страхові внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Адже до стажу при виході на пенсію враховуються тільки ті періоди, за які були фактично сплачені страхові внески.

Під час зустрічей присутніх інформували, що вони можуть скористатися дистанційними послугами через вебпортал Пенсійного фонду України, зокрема, подати заяву-анкету на автоматичне призначення пенсії, перевірити дані електронних трудової книжки та листків непрацездатності. Окрім цього, кожен охочий може відстежувати інформацію щодо діяльності Головного управління через офіційну Facebook-сторінку, де спеціалісти постійно розміщують дописи на відповідну тематику.

zustrich v trud Zalishhyky Monastyrsyka - Трудовим колективам про актуальні запитання пенсійного забезпечення

background Layer 1