Пропустити навігацію

Пенсіонерам міста Збаража про перерахунок пенсійних виплат

Основною темою зустрічі з пенсіонерами міста Збаража, яку провела заступник начальника відділу обслуговування громадян (сервісного центру) № 8 Ірина Камінська, було питання перерахунків пенсійних виплат з 01 грудня поточного року. Фахівець Фонду повідомила, що такий перерахунок здійснено у зв’язку із збільшенням розміру мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

Ірина Камінська зауважила, що у результаті проведення грудневого перерахунку зросли — мінімальний розмір пенсії у непрацюючих пенсіонерів; максимальний розмір пенсії та складові пенсійних виплат, зокрема, доплата за понаднормовий стаж, надбавки, підвищення; пенсія за особливі заслуги тощо. Вона також повідомила, що такі перерахунки було здійснено в автоматичному режимі, а перераховані пенсії вони зможуть отримати у виплатний період грудня з 04 по 25 число.

В переважній більшості місцеві жителі цікавилися перерахунком розміру пенсії непрацюючим 65-річним пенсіонерам; виплатою щомісячної компенсації у розмірі 400 гривень пенсіонерам віком від 75 до 80 років; переходом з одного виду пенсійної виплати на інший тощо.

Фахівець Фонду наголосила, що кожен пенсіонер може звернутися за консультаціями до працівників Головного управління, під час проведення прямих телефонних «гарячих ліній» або ж скориставшись вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду України.

Ірина Камінська також акцентувала увагу на тому, що за допомогою онлайн-сервісів одинокі пенсіонери можуть отримати інформацію щодо перерахунку та виплати своєї пенсії, переглянути дані з власної пенсійної справи, а саме вид і суму призначених виплат з урахуванням усіх надбавок, підвищень та інших доплат.

Zbarazh zustrich z pens - Пенсіонерам міста Збаража про перерахунок пенсійних виплат

background Layer 1