Пропустити навігацію

Продовжуємо інформувати майбутніх пенсіонерів про умови виходу на пенсію

У рамках проведення занять у «Школах майбутніх пенсіонерів» відбулись чергові зустрічі фахівці відділів обслуговування громадян (сервісних центрів) № 2 міста Борщова та № 10 Тернопільського району з особами передпенсійного віку.

Під час занять працівники Головного управління інформували присутніх, що однією з головних умов для призначення пенсійних виплат є наявність страхового стажу. Особам, яким виповняється 60 років у 2021 році, для отримання пенсії за віком необхідно мати не менше як 28 років страхового стажу. Фахівці повідомили, що його зарахування відбувається у випадку, коли за працівника були сплачені страхові внески на загальнообов’язкове пенсійне страхування.

У разі якщо страхового стажу для виходу на пенсію за віком не достатньо — таку проблему також можна вирішити. Вони повідомили, що є можливість «докупити» стаж, уклавши договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Громадяни також можуть вийти на пенсію за віком пізніше, після досягнення 63 або 65 років. За такої умови, страховий стаж для її призначення, наприклад у 2022 році при досягненні 63-річного віку становитиме 19 років, а при 65-річному — 15 років.

Працівники Головного управління також наголосили, що кожен може завчасно подати необхідні документи для автоматичного призначення пенсійних виплат, використовуючи онлайн-сервіси Пенсійного фонду України. Таким чином особа може заповнити анкету-заяву та прикріпити скановані копії необхідних документів, а працівники Фонду опрацюють звернення, оцифрують та перевірять на достовірність подану інформацію.

Кожен за допомогою вебпорталу Пенсійного фонду України може самостійно контролювати сплату страхових внесків, перевіряти дані електронної трудової книжки та зарахований страховий стаж.

SHkola majb pens Borshhiv Ternop r n - Продовжуємо інформувати майбутніх пенсіонерів про умови виходу на пенсію

background Layer 1