Пропустити навігацію

Про пенсійне страхування та електронні сервіси Пенсійного фонду України – особам, яким надано статус безробітного

Чергові лекції відбулися для безробітних осіб, які перебувають на обліку у Козівській та Лановецькій районних філіях Тернопільського обласного центру зайнятості.

Під час зустрічей, фахівці Фонду інформували присутніх про чинне законодавство в сфері пенсійного страхування. Молодим людям – акцентували увагу на важливості оформлення трудових відносин під час працевлаштування на роботу, набуття страхового стажу для отримання права на пенсійне забезпечення у майбутньому та негативних наслідках одержання заробіної плати в «конверті». Особам передпенсійного віку надали роз’яснення щодо діючої пенсійної системи, змін в законодавстві та вимог до страхового стажу для отримання права на пенсію. Вони наголосили, що при виході на пенсію за віком у 2021 році потрібно мати не менше як 28 років страхового стажу, а з 01 січня 2022 року – 29 років.

Працівники сервісних центрів розповіли громадянам про електронні послуги, які можна отримати за допомогою сервісів на вебпортал Пенсійного фонду України. Звернули увагу на переваги використання таких сервісів як «Автоматичне призначення пенсії», «Пенсійний калькулятор», «Е-лікарняний», «Електронна трудова книжка». Також повідомили, що перелік пенсійних послуг є доступним для користувачів мобільного додатку «Пенсійний фонд». Цей сервіс надає змогу переглядати персональні дані особи щодо розміру заробітної плати, суми сплачених страхових внесків і тривалості зарахованого стажу.

Фахівці відповіли на усі запитання присутніх та продемонстрували соціальні відеоролики від Пенсійного фонду України щодо найбільш важливих питань пенсійного страхування.

TSZ Kozova Lanivtsi - Про пенсійне страхування та електронні сервіси Пенсійного фонду України – особам, яким надано статус безробітного

background Layer 1