Пропустити навігацію

Жителі Тернопільщини отримали фахові консультації на відділених робочих місцях

Фахівці відділів обслуговування громадян (сервісних центрів) провели виїзні прийоми громадян у Копичинецькій сільській раді, Зборівській, Іване-Пустенській, Козлівській, Монастириській, Скориківській та Трибухівській, Байковецькій та Скала-Подільській територіальних громадах.

Під час спілкування із фахівцями Фонду відвідувачі отримали роз’яснення щодо умов та порядку звернення за призначенням пенсії за віком; залежності розміру пенсійних виплат від зарахованого страхового стажу та розміру заробітної плати, з якої сплачено страхові внески; порядку виходу на пенсію на пільгових умовах працівників з особливо шкідливими та важкими умовами праці; особливостей перерахунків пенсійних виплат з 01 грудня поточного року у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян та зміною мінімального розміру заробітної плати, від якого залежить перерахунок пенсії непрацюючим 65-річним пенсіонерам, можливістю укладення договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Разом з тим, працівники Головного управління повідомили про зміну способу виплати пенсії, переваги одержання її через банківські установи та переходу з одного виду пенсійної виплати на інший. Також чимало громадян звернулися із питанням щодо порядку підрахунку страхового стажу. 

Окрім того, відвідувачам наголосили на можливості перевіряти персональні дані через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України. Фахівці звернули увагу, що зареєстрований користувач самостійно може подати звернення, замовити довідки з QR-кодом, контролювати сплату страхових внесків тощо. Громадян також ознайомили з функціонуванням онлайн-послуги — «Автоматичне призначення пенсії», яка дозволяє після заповнення заяви-анкети та подання необхідних сканованих копій документів, призначити її особі при настанні пенсійного віку автоматично, без додаткових звернень до сервісних центрів.

 

1 2 - Жителі Тернопільщини отримали фахові консультації  на відділених робочих місцях 2 2 - Жителі Тернопільщини отримали фахові консультації  на відділених робочих місцях 3 1 - Жителі Тернопільщини отримали фахові консультації  на відділених робочих місцях 4 - Жителі Тернопільщини отримали фахові консультації  на відділених робочих місцях 5 - Жителі Тернопільщини отримали фахові консультації  на відділених робочих місцях

background Layer 1