Пропустити навігацію

Про важливість легального працевлаштування під час флешмоб-акцій

Актуальною темою сьогодення залишається детінізація заробітної плати. Саме тому з метою всебічного висвітлення проблеми «тіньової» зайнятості фахівці Головного управління провели чергові флешмоб-акції для жителів міст Лановець, Монастириської, Підгайців, Чорткова та Шумська.

Під час заходів фахівці Фонду звернули увагу місцевих жителів, що неофіційне оформлення трудових відносин та отримання заробітної плати в «конвертах» позбавляє їх соціальних гарантій з боку держави, серед яких гідні умови праці, виплата заробітної плати двічі на місяць у розмірі не менше мінімального, щорічні оплачувані відпустки та оплата лікарняних. 

Особи, які погоджуються на роботу в «тіні» в Україні офіційно вважаються непрацюючими, їм не зараховується страховий стаж, а тому вони не матимуть права на отримання пенсії у майбутньому. Саме з такими негативними наслідками від отримання заробітної плати в «конвертах» ознайомили місцеве населення.

Окрім цього, фахівці наголосили, що необхідно слідкувати за сплатою страхових внесків роботодавцем, адже від цього залежить не тільки розмір майбутньої пенсії, а й необхідний страховий стаж для її отримання. Щоб скористатися правом на отримання пенсії за віком в 60 років у 2021 році потрібно мати не менше як 28 років страхового стажу, а з 01 січня 2022 року – 29 років.

Разом з тим, працівники Головного управління зауважили, що Пенсійний фонд України надає можливість застрахованим особам самостійно контролювали сплату страхових внесків роботодавцем і перевіряти інформацію щодо зарахованого страхового стажу через вебпортал електронних послуг.

fleshmob 2 1024x767 - Про важливість легального працевлаштування під час флешмоб-акцій fleshmob - Про важливість легального працевлаштування під час флешмоб-акцій

background Layer 1