Пропустити навігацію

Фахівці Головного управління провели «День Пенсійного фонду» для жителів Зборова

З метою інформування мешканців Тернопільщини щодо змін у чинному пенсійному законодавстві та надання фахових консультацій фахівці відділу обслуговування громадян (сервісного центру) № 5 у місті Зборові організували та провели «День Пенсійного фонду».

Працівники Головного управління інформували відвідувачів про роботу структурних підрозділів Фонду, основні принципи пенсійного забезпечення та можливість добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Також громадянам роз’яснили для яких категорій пенсіонерів і яким чином відбувся перерахунок пенсії з 01 грудня поточного року.

Разом з тим, фахівці Фонду розповіли присутнім про залежність розміру пенсійної виплати від кількості зарахованого страхового стажу. Вони наголосили на важливості легального працевлаштування і обов’язкової сплати страхових внесків у розмірі, не меншому за мінімальний, адже тільки за таких умов відбувається зарахування періоду роботи до страхового стажу.

Окрім цього, відвідувачів ознайомили із функціонуванням вебпорталу електронних послуг та мобільним додатком Пенсійного фонду України. Спеціалісти поінформували присутніх, що використовуючи онлайн-сервіси є можливість подати анкету-заяву на автоматичне призначення пенсії; переглянути відомості з реєстру застрахованих осіб та з електронної пенсійної справи та завантажити електронні документи з Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

1 4 - Фахівці Головного управління провели «День Пенсійного фонду» для жителів Зборова

background Layer 1