Пропустити навігацію

Навчаємо пенсійної грамоти у «Школі майбутнього пенсіонера»

Спеціалісти Головного управління продовжують проводити заняття у «Школах майбутніх пенсіонерів». Фахівці відділів обслуговування (сервісних центрів) організували чергові заняття для осіб передпенсійного віку у містах Ланівцях, Монастириській, Теребовлі та селищі міського типу Підволочиську.

Працівники Фонду інформували присутніх щодо найважливіших питань пенсійного забезпечення. Вони надали перелік необхідних документів для призначення пенсії; роз’яснили якими є вимоги до записів у трудовій книжці та звернули увагу на умови зарахування страхового стажу, необхідної його тривалості для призначення пенсії за віком — для осіб, яким виповняється 60 років у 2022 році необхідно мати 29 років страхового стажу; важливості офіційного працевлаштування, впливу розміру заробітної плати і сплачених внесків на розрахунок майбутньої пенсійної виплати тощо.

Окрім цього, фахівці наголосили, що якщо при виході на пенсію за віком людині не вистачає необхідного стажу, вона має можливість його «докупити», прийнявши участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, уклавши договір про добровільну участь або про одноразову сплату єдиного соціального внеску.

Громадянам також продемонстрували алгоритм реєстрації на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України та закликали активно користуватися онлайн-послугами. Адже вони спрощують доступ осіб до персональних даних та дають можливість взаємодіяти з Фондом дистанційно у будь-який зручний час.

kola majb pens 2 - Навчаємо пенсійної грамоти у «Школі майбутнього пенсіонера» SHkola majb pens 3 - Навчаємо пенсійної грамоти у «Школі майбутнього пенсіонера»

background Layer 1