Пропустити навігацію

Жителі Тернопільщини отримали консультації від керівника Головного управління

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України Ігор Москалик провів виїзний прийом громадян у селищі міського типу Підволочиську Тернопільського району. Метою таких заходів є наближення послуг до людей та надання консультацій щодо пенсійного забезпечення безпосередньо за місцем проживання громадян.

Під час прийому місцевим мешканцям були надані відповіді щодо призначення пенсії за віком, по інвалідності, в разі втрати годувальника; переходу з одного виду пенсії на інший; переваг отримання пенсійних виплат через банківські установи; зарахування стажу особам, які перебувають на обліку в центрі зайнятості та отримують допомогу по безробіттю та можливості виходу на пенсію за віком після досягнення 63 років, коли для її призначення потрібен менший страховий стаж, а також зміни розмірів пенсійних виплат непрацездатним батькам та подружжю загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил з 01 січня 2022 року.

Разом з тим, Ігор Москалик відповів на запитання громадян щодо перерахунків пенсійних виплат з 01 грудня поточного року. Він зауважив, що у результаті проведення такого перерахунку зросли — мінімальний розмір пенсії у непрацюючих пенсіонерів, які не мають повного стажу жінки 30 років, чоловіки — 35; максимальний розмір пенсії та складові пенсійних виплат, зокрема, доплата за понаднормовий стаж, надбавки, підвищення; пенсія за особливі заслуги тощо.

У ході спілкування керівник Головного управління рекомендував громадянам користуватися дистанційними послугами через вебпортал або мобільний додаток Пенсійного фонду України. Окрім того, звернув увагу на онлайн-сервіс — «Автоматичне призначення пенсії», який дозволяє заповнити анкету-заяву та подати документи для призначення пенсії в електронному вигляді не відвідуючи органів Фонду.

Moskalyk vyyiznyj 1024x768 - Жителі Тернопільщини отримали консультації  від керівника Головного управління

background Layer 1