Пропустити навігацію

Обговорюємо переваги отримання пенсії через банківські установи

Заступник начальника відділу обслуговування громадян № 12 у місті Заліщиках Галина Бабин провела зустріч із старостою села Дунів — Василем Гнатишиним у сервісному центрі. Кожен пенсіонер має право обирати, де йому краще отримувати пенсію — через банківські установи чи відділення поштового зв’язку.

Під час розмови було обговорено актуальну тему — здійснення виплат пенсії через банківські установи. Фахівець Фонду наголосила, що такий спосіб отримання пенсії є зручним та безпечним, а також відповідає вимогам сучасного суспільства.

Важливо ознайомити пенсіонерів з перевагами отримання пенсії через банківські установи, серед яких: можливість зняти усю зараховану суму або її частину, а на залишок працівники банку нарахують відсотки; безконтактно оплачувати банківською карткою товари в магазинах та аптеках, а також рахунки за комунальні послуги тощо. Отримувати виплати через банк, безперечно, зручно працюючим пенсіонерам, оскільки вони отримують свою  заробітну плату саме через банківські установи.

Галина Бабин звернула увагу старости села Дунів на те, що для відкриття банківського рахунку пенсіонерам необхідно звернутися до відділення банку та надати паспорт, ідентифікаційний код. З переліком уповноважених на такі дії установ можна ознайомитися на офіційній інформаційній сторінці Фонду.

Вона також зауважила, що відкриття і обслуговування рахунків у банках є безкоштовним, а зарахування коштів на пенсійні рахунки відбувається не пізніше наступного дня після проведення фінансування.

Працівник Головного управління наголосила — кожен має можливість через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Фонду підключити «СМС-інформування» за допомогою якого через повідомлення на особистий номер телефону надсилається інформація про призначену чи перераховану пенсію, дату її виплати тощо.

1 5 - Обговорюємо переваги отримання пенсії через банківські установи

background Layer 1